Forbrukslån til oppussing

Eier du egen bolig, vil du før eller siden komme i den situasjonen at boligen trenger oppussing. Det finnes mange ulike former for oppussing. Det å male om, skifte tapet eller bytte ut kjøkkenet hører kanskje ikke til i kategorien nødvendig oppussing, men det vil kanskje medføre at du trives enda bedre.

Nødvendigheten av å pusse opp

Så har vi den type oppussing som både er med på å øke verdien på eiendommen med tanke på fremtidig salg eller refinansiering av boliglån, og nytteverdien. Her snakker vi om nødvendig reparasjoner av våtrom, slik at en skade ikke leder til større fuktskader, gamle tak som trenger utskiftning, bordbekledning som er skadet eller varmtvannstank som er i ferd med å ryke. Andre ganger kan den nødvendige oppussingen dreie seg om utskifting av gamle vinduer, etterisolering og andre generelle energibesparende tiltak.

Refinansiering av boliglån kontra forbrukslån

Forbrukslån eller forbrukerlån kan ofte være et godt valg for å finansiere oppussingen. Det er flere grunner til dette. Det ene er at en økning av selve boliglånet, kan både være tidkrevende og dyrt. Dette er fordi du da fordeler en mindre sum over en lang nedbetalingsperiode, slik at lånet blir dyrere på sikt. I tillegg er det en stor prosess å refinansiere boliglånet, da det skal tinglyses med mer.

Søker du etter lån til oppussing, vil du oppdage at de aller fleste tilbydere har elektronisk søknad på nett. Du fyller ut denne søknaden og har tilbudet i hendene innen kort tid. Du må tilfredsstille krav vedrørende alder, inntekt og økonomisk ryddighet, derfor vil tilbyderen foreta en kredittsjekk av deg. Hele prosessen er elektronisk og pengene har du på konto innen en dag eller to. Dermed kan du raskt komme i gang med nødvendig vedlikehold og utbedring, før skadene blir større og dyrere.

Flere fordeler

Videre fordel med forbrukslån er det faktum at du kan betale det ned så raskt du vil. Dermed blir det ikke et lån du må slite med over mange år. Ønsker du ikke å låne alt på en gang, eller om du oppdager at du har tatt opp for lite lån, er det mange av långiverne som tilbyr deg muligheten til å øke lånebeløpet uten ekstra kostnad. Vær oppmerksom på at hos enkelte tilbydere, må du betale etableringsgebyr for hvert lånebeløp.

En annen ting som kan være verdt å ta med seg er at mange låneinstitusjoner tilbyr kundene en forsikring på forbrukslånet. Denne koster litt, men skulle det skje noe uforutsett som sykdom eller arbeidsledighet, vil kravet om tilbakebetaling frafalles.

Se tips til verdiøkning av boligen her:

https://www.dnb.no/privat/kampanjer/nyhetsbrev/mars2012/oppussing.html

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *